Over Kingfisher Capital

Kingfisher Capital, in 2007 opgericht door drs. Hendrik Oude Nijhuis en ir. Björn Kijl, houdt zich bezig met business model- & investeringsanalyses en is gespecialiseerd in value-investing. Via Beterinbeleggen.nl, het platform voor beleggers van Kingfisher Capital, worden beleggers op een toegankelijke maar inhoudelijk gedegen wijze geïnformeerd over value-investing. Naar aanleiding van verzoeken van beleggers is in 2018 beleggingsfonds ValueMachinesFund gestart.

De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs – ten onrechte – te laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen valt nog meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig wiskundig verschijnsel blijkt: het ‘rente op rente’-effect oftewel exponentiële groei.

‘Kingfisher’ is overigens de Engelse benaming voor de ijsvogel, een zeldzaam vogeltje dat in Losser (Twente) voorkomt, daar waar Kingfisher Capital in 2007 oorspronkelijk ook is opgericht. Een ijsvogel wacht vaak lang op een tak en slaat toe wanneer er zich een kans voordoet (een visje voorbij zwemt); dit staat synoniem voor onze beleggingssfilosofie.

drs. Hendrik Oude Nijhuis

Hendrik Oude Nijhuis is een expert op het gebied van value investing en medeoprichter van Kingfisher Capital. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de investeringsstrategieën van value investors als Warren Buffett.

Zijn publicaties zijn verschenen in zowel Nederlands- als Engelstalige media, waaronder Het Financieele Dagblad, Z24.nl en Gurufocus.com. Eerder is hij als bestuurslid actief geweest voor onder andere de beleggingsstudieclubs HCC Beleggen en B.S.C. Duitenberg.

Hendrik heeft Management, Economics & Law aan de Universiteit Twente gestudeerd en is auteur van de Nederlandstalige bestseller over Warren Buffett: “Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk”. Van dit boek is in 2019 een zevende druk uitgebracht en is tevens als audioboek beschikbaar. Online hebben al meer dan 100.000 beleggers een exemplaar van ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ aangevraagd.

ir. Björn Kijl

Björn Kijl

Björn Kijl is medeoprichter van Kingfisher Capital. Hij is gespecialiseerd in value investing en business modellen en is tevens werkzaam bij de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de Universiteit Twente, waar hij promotieonderzoek doet op het gebied van business model engineering voor internetdiensten. Daarnaast is hij visiting researcher aan ESADE Business School in Barcelona. Ook heeft hij deelgenomen aan het ‘Value Investing Program’ van Columbia Business School alsook het ‘FinTech Program’ van Oxford Saïd Business School.

Björn geeft regelmatig colleges over bovengenoemde onderwerpen – zowel in Nederland maar ook daarbuiten. Zo heeft hij college gegeven aan o.a. ESADE Business School in Barcelona, RSM School of Management in Rotterdam, het Hasso Plattner Institute of Design in Potsdam en Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Ook was hij actief binnen de ICT Labs Knowledge & Innovation Community van het European Institute of Innovation & Technology (EIT).

Björn studeerde Bedrijfsinformatietechnologie aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente alwaar hij in 2004 cum laude afstudeerde. Verder is hij is co-auteur van de bestseller “Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk”.